Δωρεάν μεταφορικά σε αγορές άνω των 50€

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ελ | en
account

‘CRACKER’ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ‘BACON’ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ CITRUS

Δημιουργός

KΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ / ΙΤ RESTAURANT KOLONAKI

_____

Για 4 μερίδες

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΚΕΡ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΑΚΕΣ:

250γρ πορτοκαλί φακές

1 κ.σ καπνιστή πάπρικα

2 κ.γ αλάτι ψιλό

1 κ.γ θυμάρι αποξηραμένο

1 κ.γ ρίγανη αποξηραμένη

4 κ.σ ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

440γρ κατσικίσιο τυρί (χωρίς κρούστα)

150γρ (περίπου 12 φέτες) bacon

10γρ κρυσταλλική ζάχαρη

400γρ γλυκό του κουταλιού σταφύλι CITRUS

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά φτιάχνουμε το κράκερ από πορτοκαλί φακές.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Βράζουμε σε κατσαρόλα 500γρ νερό. Μόλις έρθει σε βρασμό κλείνουμε το μάτι και

ρίχνουμε μέσα τις πορτοκαλί φακές και τις σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για 20 λεπτά.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις φακές και τις τοποθετούμε σε πολυκόφτη μαζί με τα

αποξηραμένα μυρωδικά, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αν δεν

χωράει στον πολυκόφτη μας τοποθετούμε τα υλικά σε δύο δόσεις. Χτυπάμε μέχρι να

γίνει μία πορτοκαλί πάστα.

Με ένα κουτάλι της σούπας απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα την πάστα που

δημιουργήσαμε και προσπαθούμε να γίνει όσο πιο λεπτή μπορούμε.

Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά από την μία πλευρά και για άλλο τόσο και από την

άλλη πλευρά ή έως ότου γίνει ένα μεγάλο τραγανό φύλλο. Το αφαιρούμε σε κρύα

επιφάνεια για να γίνει ακόμα πιο τραγανό και αφού κρυώσει εντελώς το ‘’σπάμε’’ σε

ακανόνιστα σχήματα με τα χέρια μας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά σωτάρουμε καλά τις φέτες μπείκον και από

τις δύο πλευρές. Το πασπαλίζουμε με ελάχιστη κρυσταλλική ζάχαρη και το σωτάρουμε

για μισό λεπτό ακόμα και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε σε κρύα επιφάνεια για να

γίνει τραγανό.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ:

Σε ένα πιάτο ή πιατέλα τοποθετούμε για βάσεις τα κράκερ από κόκκινη φακή.

Από πάνω απλώνουμε με ένα κουτάλι ή κορνέ το κατσικίσιο τυρί. Πάνω από το

κατσικίσιο τυρί σπάμε με τα χέρια μας το καραμελωμένο μπέικον. Από πάνω σερβίρουμε

με γλυκό του κουταλιού σταφύλι citrus και γαρνίρουμε με τα φύλλα από το φρέσκο

θυμάρι.

Καλή σας απόλαυση!