Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ελ | en
account

ΣΟΥΦΛΕ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Δημιουργός

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΡΟΥΒΑΛΑ / PASTRY SINNERS

ΥΛΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΓΙΑ 10 ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ ΣΚΕΥΗ

200γρ γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά (1 κεσεδάκι)

50γρ φρέσκο γάλα

50γρ ζάχαρη

30γρ cornflour

100γρ βούτυρο κρύο σε κύβους

150γρ Χιώτικο μανταρίνι άλειμμα Citrus

4 κρόκοι από μεσαία αυγά (75 γρ)

80γρ αλεύρι κοσκινισμένο

4 ασπράδια (περίπου 130γρ)

80γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το γιαούρτι με το γάλα και προσθέτετε εκτός φωτιάς τη ζάχαρη ανακατεμένη με το cornflour.

Το βάζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής και μόλις κοχλάσει όπως όταν κάνουμε κρέμα ή μπεσαμέλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε καλό ανακάτεμα για ένα λεπτό (ανακατεύουμε διαρκώς για να μην πιάσει στον πάτο).

Αμέσως μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να πέσει η θερμοκρασία και αμέσως μετά βάζουμε και τους κρόκους και το αλεύρι.

Χτυπάμε αμέσως σε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα σε τρεις δόσεις απαλά και πάντα με το σύρμα.

Σημείωση: Για να πετύχει η μαρέγκα καλό είναι τα ασπράδια να μην είναι παγωμένα (αφήστε τα αυγά της συνταγής εκτός ψυγείου από την προηγούμενη μέρα).

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα και ενσωματώνετε τη ζάχαρη σε τρεις δόσεις αφού έχουν αρχίσει να αφρίζουν τα ασπράδια (μετά από περίπου 3-4 λεπτά).

Μοιράζετε το μείγμα στα πυράντοχα σκεύη του σουφλέ μέχρι 1 εκ κάτω από το χείλος.

Προθερμένετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Τα βάζετε στο ταψί του φούρνου και έπειτα το γεμίζετε νερό μέχρι το 1/3 των πυρίμαχων σκευών περίπου.

Αφού πυρώσει ο φούρνος βάζετε μέσα το ταψί με τα ατομικά σουφλέ και ψήνετε στον αέρα στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 14 λεπτά.

Το σουφλέ πρέπει να είναι μέσα ζουμερό οπότε δεν πρέπει να το στεγνώνουμε ψήνοντας το όπως ένα κέικ.

Το σερβίρουμε ζεστό!

TIPS

Μπορείτε να κάνετε και ένα οικογενειακό αν έχετε το κατάλληλο σκεύος,  προσαρμόζοντας το χρόνο ψησίματος.

Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Καταναλώνεται και την επόμενη μέρα χωρίς να μπει ψυγείο.

Στο τεστ με το μαχαίρι το μαχαίρι σας δεν πρέπει να βγει στεγνό ούτε με ρευστή κρέμα αλλά να έχει πάνω κομματάκια ζύμης.