ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ
Δημιουργός
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 γρ. ρύζι για πιλάφι
500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε στρογγυλές φέτες (περίπου 1 cm πάχος)
100 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
80 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε το κρέας που έχουμε κόψει
200 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές μισές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση χωρίς τη φύτρα
50 γρ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
240 γρ. σάλτσα ντομάτας CITRUS
10 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
8 γρ. αλάτι
Λίγο αλάτι (για το ψαρονέφρι)
2 γρ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις φέτες ψαρονέφρι σε ένα ταψί και τις αλατίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις φέτες ψαρονέφρι και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Μόλις είναι έτοιμες οι φέτες ψαρονέφρι τις βάζουμε στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα. Ξεπλένουμε το βάζο της ντομάτας με το ζωμό λαχανικών και το βάζουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Όσο αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ξεκινάμε να ετοιμάζουμε και το ρύζι.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε πιάτα το φαγητό και στολίζουμε με λίγο άνηθο.
TIP
Αφήνουμε λίγο άγουρο το ρύζι, ώστε να βράσει ελάχιστα μέσα στη κατσαρόλα με το κρέας.