ΦΑΒΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ CITRUS
Δημιουργός
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ
500 γρ. φάβα
400 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές λεπτές φέτες
8 γρ. αλάτι
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
4 σκελίδες σκόρδο
1500 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
50 γρ. λευκό κρασί
4 γρ. κύμινο
50 γρ. ελαιόλαδο
Λίγη Μουστάρδα Χιώτικου Μανταρινιού CITRUS
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φάβα και τη σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το κύμινο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του. Πρέπει να ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μη μας κολλήσει.
Μόλις είναι έτοιμη αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τα κλωνάρια από το θυμάρι.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μικρές ποσότητες σε ένα μούλτι ή ένα μπλέντερ και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
Πριν από το σερβίρισμα και αφού έχουμε ζεστάνει τη φάβα προσθέτουμε 1/2 κ.τ.σ. μουστάρδα με άρωμα μανταρίνι για κάθε 3 κ.τ.σ. φάβα.
Προσοχή! Να θυμάστε πάντα ότι έχετε να κάνετε με ένα πολύ ζεστό φαγητό.
TIPS
Όταν κρυώσει η φάβα θα σφίξει. Μπορούμε να τη χαλαρώσουμε βάζοντας λίγο ζωμό και ανακατεύοντας καλά.
Εμείς συνοδέψαμε τη φάβα με ψητό χταπόδι.
Μπορείτε να την συνοδέψετε εάν θέλετε με σουπιά, καλαμάρι, λουκάνικο ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.