Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ελ | en
account

ΤΡΑΓΑΝΑ PANCAKES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΜΑΜΠΕΡ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΛΟΥΔΑ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ CITRUS

Δημιουργός

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ PANCAKES

375γρ αλεύρι μαλακό

375γρ γάλα

14γρ ζάχαρη

3 αυγά

30γρ λιωμένο βούτυρο

6γρ μπέικιν πάουντερ

λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο κλαριφιέ(δες tips)  για το τηγάνισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΩΝ PANCAKES

1 φέτα προσούτο / pancake

1 καμαμπέρ (για 6 pancakes)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

150γρ πάνκο (ιαπωνική γαλέτα, βρίσκεται στα ασιατικά σούπερ μάρκετ αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και  απλή γαλέτα)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ηλιέλαιο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΛΟΥΔΑ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ CITRUS

1 τεμ. παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού από φλούδα χιώτικου μανταρινιού CITRUS (250g)

50ml ξύδι λευκό  βαλσαμικό

1 πιπεριά τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ PANCAKES

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν παουντερ σε ένα γυάλινο δοχείο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αναδεύουμε ελαφρώς.

Κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο με το χέρι μας (σαν να δημιουργούμε έναν κρατήρα ηφαιστείου) και βάζουμε εκεί το γάλα μαζί με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα περνώντας σιγά σιγά το αλεύρι από τα άκρα.

Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία κανάτα (καλό θα ήταν να γίνει από την προηγούμενη το μείγμα για πιο αφράτα pancakes)

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε ελαφρά με λίγο ηλιέλαιο ή κλαριφιέ βούτυρο*.

Βάζουμε στο κέντρο του τηγανιού τρεις καλές κουταλιές της σούπας από το μείγμα pancakes και το απλώνουμε ελαφρά με την πίσω πλευρά μιας κουτάλας ώστε να αποκτήσει διάμετρο περίπου 10cm. Μόλις αρχίσει το pancake μας να κάνει φουσκάλες (δηλαδή να αρχίσει να ψήνεται) τοποθετούμε στο κέντρο το τυρί με το προσούτο *παρακάτω παρασκευή. και το κλείνουμε  σαν μισοφέγγαρο με τη βοήθεια λίγου ωμού μείγματος που βάζουμε στις άκρες.

Συνεχίζουμε κάνοντας τα υπόλοιπα pancakes.

Παγώνουμε στην κατάψυξη για μία ώρα τουλάχιστον και πανάρουμε a l anglaise. (δείτε tips).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΩΝ PANCAKES

Κόβουμε to καμαμπέρ σε φέτες πάχους 0.5cm.

Τυλίγουμε κάθε φέτα τυριού (εκτός από τις άκρες που είναι πολύ μικρές) με μισή φέτα προσούτο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος.

Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα (αυγοδάρτη) και τα τοποθετούμε σε ένα δεύτερο σκεύος.

Τοποθετούμε το πάνκο σε ένα τρίτο σκεύος.

Παίρνουμε το παγωμένο pancake (δεν χρειάζεται να είναι τελείως παγωμένο απλά να κρατάει το σχήμα του μισοφέγγαρου) και το περνάμε διαδοχικά από αλεύρι – αυγό – πάνκο και μετά ξανά αυγό ξανά πάνκο.

Συντηρούμε στο ψυγείο αν θέλουμε άμεσα να τα τηγανίσουμε ή στην κατάψυξη για 10 ημέρες σε συσκευασία τροφίμων.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο (τόσο ώστε να μπορεί να καλύψει όλο το pancake) σε τηγάνι ή κατσαρολάκι.

Τηγανίζουμε στους 165 – 170 βαθμούς για περίπου 2΄ τόσο ώστε να πάρει το pancake χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά.

Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε άλλα 2΄.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ CITRUS

Παίρνουμε το γλυκό του κουταλιού από φλούδα χιώτικου μανταρινιού CITRUS το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το ξύδι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και δίνουμε μία βράση.

Aν χρειάζεται αραιώνουμε με λίγο νερό ώστε να αποκτήσει υφή σάλτσας.

TIPS

Για το σερβίρισμα τοποθετούμε ένα pancake στο πιάτο, από πάνω βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα και απολαμβάνουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.

* κλαριφιέ είναι βούτυρο που το έχουμε λιώσει, έχει διαχωριστεί σε λίπος και γάλα, κ εμείς  φιλτράρουμε μόνο το λίπος που έχει μείνει πάνω

** 2 a l anglaise πανάρισμα είναι η διαδικασία που περνάμε ένα προϊόν διαδοχικά με αλεύρι, αυγό και γαλέτα ώστε να το τηγανίσουμε μετά.