ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ CITRUS
Δημιουργός
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΑΓΩΤΟ
250gr σουμάδα (συμπυκνωμένο χυμό)
250gr λευκή σοκολάτα ειδική για ζαχαροπλαστική
40γρ amaretto
500gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125γρ (1 βαζάκι) Ροδάκινο, καρπούζι με πικραμύγδαλο μαρμελάδα CITRUS
50γρ Καβουρδισμένο αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ξεκινάτε καβουρδίζοντας για 15 λεπτά το αμύγδαλο στους 150βαθμούς. Μόλις κρυώσει το σπάτε ελαφρώς σε χοντρά κομμάτια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Κάνετε για αρχή μια ganache ως εξής:
Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση τη σουμάδα μαζί με τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας ανά 40δευτερόλεπτα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να μην καεί η σοκολάτα.
Όταν λιώσει το μίγμα το αφήνετε να χλιαρύνει αλλά όχι να κρυώσει και ρίχνετε μέσα το Amaretto ανακατεύοντας καλά μια τελευταία φορά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος η οποία πρέπει να έχει 35% λιπαρά για να αφρατέψει σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μέχρι ως ότου όταν γυρίσετε το σύρμα του μίξερ ανάποδα να δείτε ότι στέκεται και δεν πέφτει. Προσοχή να μην παραχτυπηθεί!
Ενσωματώνετε απαλά την διογκωμένη κρέμα στην ganache της σοκολάτας και τοποθετείται σε ένα τάπερ. Πασπαλίζετε αν θέλετε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τοποθετείστε το σκεπασμένο στον καταψύκτη σας για λίγες ώρες.
Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα ροδάκινο, καρπούζι, πικραμύγδαλο ανά μερίδα.
TIP
Προτού σερβίρετε αφήνετε το παγωτό 5 λεπτά πάνω στον πάγκο σας να μαλακώσει ελαφρώς για να μπορείτε να το σερβίρετε.