Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ελ | en
account

ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΟΥΡΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ CHORIZO ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ

Δημιουργός

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΓΟΥ

900γρ μοσχαρίσια ουρά

14γρ αλάτι

30γρ αλεύρι

120γρ λουκάνικο chorizo

150γρ κρεμμύδι

3γρ θυμάρι

6γρ σκόρδο

25γρ σέλερι

150γρ σάλτσα ντομάτα CITRUS με μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο

150γρ σκούρο ζωμό μόσχου

80γρ ελαιόλαδο

350γρ μαυροδάφνη

150γρ κόκκινο ξηρό κρασί

900γρ ζωμό κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

70γρ μέλι
190γρ χυμό μανταρίνι
καυτερό πιπέρι καγιέν ή espelette
85γρ μουστάρδα χιώτικου μανταρινιού CITRUS  citrus με έλαιο τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΓΟΥ

Κόβουμε τη μοσχαρίσια ουρά σε κομμάτια (ή καλύτερα ζητάμε από τον χασάπη να μας την κόψει).

Αλατίζουμε γενναιόδωρα.

Αλευρώνουμε και τινάζουμε ελαφρά το έξτρα αλεύρι.

Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε σε φέτες.

Κόβουμε σε κύβους το λουκάνικο chorizo.

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τη μοσχαρίσια ουρά που αλευρώσαμε προηγουμένως. Μόλις ροδίσει, αφαιρούμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε για 5΄ να καραμελώσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε το σέλερι, το θυμάρι και το chorizo μαγειρεύουμε για 3- 4΄.

Επαναφέρουμε την ουρά στην κατσαρόλα και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το κόκκινο κρασί.

Μόλις πάρει μια βράση συμπυκνώνεται στο ½.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το σκούρο ζωμό μόσχου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 2,5 με 3 ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, αλλά στόχος μας είναι μόλις έχει μαγειρευτεί το κρέας (δηλαδή να ξεκολλάει η ουρά από το κόκκαλο) να έχουμε έτοιμη παράλληλα στην σωστή υφή τη σάλτσα μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Βάζουμε το μέλι να βράσει και να καραμελώσει περίπου 5΄.

Σβήνουμε με τον χυμό μανταρίνι και αφήνουμε άλλα 5- 6΄ να αρχίσει να καραμελώνει το μείγμα ξανά.

Δένουμε με τη μουστάρδα και το καυτερό πιπέρι.

Αδειάζουμε σε μια σαλτσιέρα για να σερβίρουμε στη συνέχεια μαζί με το ραγού.

TIPS

Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τη μοσχαρίσια ουρά μαζί με αρκετή σάλτσα πάνω από πουρέ πατάτας.

Γαρνίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας που θα δώσει αυτή την έξτρα σπίθα και θα δέσει την ένταση της σάλτσας μας.