ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ CITRUS
Δημιουργός
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. κουνουπίδι χωρίς κοτσάνια μόνο τις φούντες
30 γρ. ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
100 γρ. σάλτσα ντομάτας CITRUS
250 γρ. νερό
1 κλωνάρι θυμάρι
30 γρ. βούτυρο
7 γρ. αλάτι
1 γρ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ξεπλένουμε το βάζο με το νερό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξύλο κανέλας, τους αστεροειδής γλυκάνισους, το θυμάρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε το κουνουπίδι για 4 λεπτά. Αυτό εξαρτάται πάντα από το μέγεθος που κόψατε το κουνουπίδι.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα το κουνουπίδι από το νερό, το βάζουμε μέσα στη σάλτσα και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Βγάζουμε το κουνουπίδι από τη σάλτσα και το σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και την ρίχνουμε πάνω στο κουνουπίδι.
TIPS
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πιάτο σαν συνοδευτικό και για γαρίδες σαγανάκι.