ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ RIGATONI ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ NΤΟΜΑΤΑΣ CITRUS
Δημιουργός
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
500 γρ. Rigatoni
18 τεμ γαρίδες (500 γρ.), φρέσκια γαρίδα καλής ποιότητας
7 γρ. μαντζουράνα
40 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
240 γρ. (1 βαζάκι) σάλτσα vτομάτας CITRUS
1 τεμ ξύλο κανέλας
2 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. νερό
6 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας. Ξεπλένουμε το βάζο με το νερό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και τους αστεροειδής γλυκάνισους. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε πάνω στο σώμα το κεφάλι και την ουρά. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε το έντερο.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 8-9 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μαντζουράνα και τις γαρίδες. Ψήνουμε από τη μία μεριά για 2 λεπτά και με μια τσιμπίδα τις γυρνάμε. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμες οι γαρίδες τις περνάμε από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τις ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά από κάτω και από πάνω τις γαρίδες. Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.