Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

ελ | en
account

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ CITRUS ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ, ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ

Δημιουργός

CITRUS

ΥΛΙΚΑ

16 τεμ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καλής ποιότητας, αποφλοιωμένες από το φλοιό τους και καθαρισμένες από το κεφάλι και την ουρά (θέλουμε μόνο τη ψίχα)

100 γραμ. μουστάρδα CITRUS (καλή ανάδευση πριν τη χρήση)

15 γραμ. βινεγκρέτ (σπιτική ή αγοραστή)

50 γραμ. ζωμό λαχανικών ανάλατο

3 τεμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 γραμ. αλάτι

30 γραμ. ελαιόλαδο

50 γραμ. ούζο

Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο

Λίγη baby ρόκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις γαρίδες σε σχήμα πεταλούδα, από ψηλά προς την ουρά μέχρι τη μέση.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, βάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, βάζουμε τη βινεγκρέτ με τη μουστάρδα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τις γαρίδες και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα από το τηγάνι. Στολίζουμε με λίγα φύλλα ρόκας.