ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ CITRUS
Δημιουργός
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη
4 τεμ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καλής ποιότητας, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες από το κεφάλι και την ουρά (θέλουμε μόνο τη ψίχα)
20 γραμ. μουστάρδα CITRUS (καλή ανάδευση πριν τη χρήση)
20 γραμ. βινεγκρέτ (χειροποίητη ή αγοραστή)
2 γραμ. αλάτι
4 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις γαρίδες σε σχήμα πεταλούδα, από ψηλά προς την ουρά μέχρι τη μέση.
Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό αχνίζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό μέχρι να πάρουν κόκκινο χρώμα.
Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τη σαλάτα, την αλατίζουμε και τη γυρνάμε 2-3 φορές για να πάει το αλάτι παντού.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη βινεγκρέτ και τη ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα. Βρέχουμε τις γαρίδες με τη βινεγκρέτ-μουστάρδα που έχει περισσέψει.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε ροδέλες. Περνάμε σε ένα ξυλάκι 1 (ή και περισσότερες) φέτα ντοματίνι και 1 γαρίδα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις γαρίδες. Βάζουμε τα ξυλάκια πάνω στη σαλάτα.